Kranjska Gora

Kranjska Gora

Apartma Gams v Kranjski Gori je odlično izhodišče za aktivne počitnice tako poleti kot pozimi.

Kranjska gora je naša najljubša destinacija v vseh letnih časih. V Kranjsko Goro hodim že od srednješolskih časov. V vsem tem času se Kranjska Gora precej spremenila – na bolje, seveda. Početi se da ogromno stvari, predvsem pa Kranjska Gora vsakič znova preseneti. Poleti, ko je v Kranjski gori največji živžav, je izziv skočiti v jezero Jasna, se po stopnicah povzepti na velikanko v Planici, planinariti po bližnjih hribih. Moje najljubše izhodišče je Vršič. Krasno je tudi kolesariti do Belopeških jezer … Seznam aktivnosti, kaj se da početi v Kranjski Gori, je tako dolg, da res nikoli ni dolgčas. Seveda pa je Kranjska Gora znana predvsem kot zimska destinacija. Ponuja več različnih športov: smučanje, tek na smučeh, sankanje, drsanje …

Dolina Kranjske Gore je izjemna. Na eni strani jo obkrožajo Julijske Alpe in na drugi strani Karavanke. Kranjska Gora je znana kot družinska destinacija, saj ponuja neskončne možnosti preživljanja kvalitetnega družinskega časa.

Odkrijte 10 lepot ali aktivnosti v Kranjski Gori, ki bodo navdušile tudi vašo družino!

Jezero Jasna: Neokrnjeno jezero, locirano le 1 km od apartmaja Gams. Poleti možnost najema kanuja ali supa. Če pozimi jezero dovolj zamrzne, možnost drsanja.

Zelenci: Odkrijte prekrasen izvir reke Save Dolinke.

Planica: Le kdo ne pozna skakalnega nordijskega centra, ki vsako leto gosti svetovno prvenstvo v smučarskih poletih? Poleti dvignite adrenalin na ZIP-lineu in izkusitite občutek skakanja iz velikanke!

Dolina Tamarja: Lep družinski izlet za nepozabne spomine in najljubše fotografije.

Julijske Alpe: Pohodništvo v DNK-ju. Sprehod v dolino Krnice (družinska tura). Vzponi: Križ (2.410 m), Škrlatica (2.740 m), Špik (2.472 m), Prisojnik (2.547 m).

Karavanke: Raziščite pohodne in planinske poti. Izbirajte po pameti in glede na svoje zmožnosti. Ali pa obiščite tromejo med Slovenijo, Italijo in Avstrijo!

Poletno sankanje: Uživajte v adrenalinskem sankanju tudi poleti! Obiščite smučišče Dolenčev Rut in se prepričajte, da je to možno!

Martuljkova slapova: Bisera slovenskega alpskega sveta sta slapova pod Špikom. Zgornji in spodnji slap (slap Peričnik). Premagajte kratek vzpon, začutite hladen pršec!

Kolesarjenje: Veter v laseh, čelada na glavi. Kolesarite po kolesarski potii, ki vodi od Jesenic do Višarij v Italiji.

Predvsem pa: UŽIIIVAJTEEEE!