Kranjska Gora SPOMLADI

Kranjska Gora SPOMLADI

Kranjska Gora se prebuja pozno, a bogato. Prvi sončni žarki in gozdne cvetlice so v alpskih krajih toliko bolj dobrodošli!

Odpravite se na sprehod ali pohod in užijte prebujajočo se naravo. Lahko kolesarite na krajših ali daljših etapah. Posebno doživetje pa bo odprava po delu krožne pohodniške poti Julijana Trail, ki vodi po robu Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka. Odločite se za etapo Kranjska Gora-Mojstrana ali pa italijanski Trbiž-Kranjska Gora.

Najbolj zabaven dogodek pomladi je vsekakor kolesarska dirka na Vršič v prav posebni izvedbi: Goni pony! Retro navdušenci zajahajo svoje konjičke Pony, marsikdo med njimi se od nog do glave obleče v retro stil, potem pa na vso moč poganjajo ikonična kolesa na prelaz Vršič. Nasmejte se in navijajte – ali pa se jim pridružite tudi sami!

Kranjska Gora leži blizu italijanske in avstrijske meje in spomladi je še posebno primeren čas za obisk tromeje, saj se je Slovenija skupnosti EU pridružila ravno 1. maja 2004.

Še nekaj vam moramo zaupati: pri ljudeh raste zavedanje, kako pomembne so čebele za naš ekosistem in pridelavo hrane. Ker spomladi čebele ponovno oživijo in nabirajo cvetni prah, je to torej popoln čas, da se iz Kranjske Gore podate na izlet do Rateč in odkrijete čebelarsko učno pot!

6 doživetij, zaradi katerih vas bo očarala pomladna Kranjska Gora – številka 6 je resnično zabavna!

  1. Pohod po prebujajoči se naravi.
  2. Kolesarjenje.
  3. Krožna pot Julijana Trail.
  4. Obisk tromeje.
  5. Čebelarska učna pot.
  6. Goni pony na Vršič!