Kranjska Gora POZIMI

Kranjska Gora POZIMI

Snežni užitki so naj! In pozimi se Kranjska Gora pokrije s sanjsko snežno odejo, ki omogoča številne športne aktivnosti in romantična doživetja.

Kdo ne pozna kranjskogorskega pokala Vitranc? Pokal Vitranc vsako leto marca pomeni vrhunec moškega FIS smučanja. Tudi vse rekreativne smučarje pa vso zimo številna pobočja smučišč v Kranjski Gori vabijo, da se spustite po snežnih strminah.

Alpsko smučanje pa ni vse, kar lahko pozimi počnete v Kranjski Gori. Zelo priljubljen je tudi tek na smučeh in v okolici Kranjske Gore je kar 30 km urejenih tekaških poti. Tako lahko odtečete od Kranjske Gore mimo Podkorna do Rateč! Majhni in veliki otroci pa bodo, toplo zaviti v bunde in kape, navdušeni nad zimskim sankanjem ter toplim čajem med odmorom. V zelo mrzlih zimah tudi jezero Jasna zamrzne dovolj, da se na njem lahko drsate – a ne pozabite na varnost!

Že konec zime, meseca marca, ponosno zaživi Planica. FIS svetovni pokal v smučarskih skokih ni le planiški ali slovenski praznik, ampak velik praznik evropskega in svetovnega športa.

Po napornem dnevu pa se pogrejte v toplem apartmaju Gams, odigrajte partijo kart in občutite vzdušje, ki ga nudi električni kamin v dnevni sobi ter opazujte, kako snežinke polnijo večerno nebo.

TOP 5 zimskih dogodivščin v Kranjski Gori

  1. SMUČANJE!
  2. Sankanje.
  3. Tek na smučeh.
  4. Drsanje.
  5. Praznično vzdušje.