Kranjska Gora POLETI

Kranjska Gora POLETI

Kranjska Gora je čudovita v vsakem letnem času, še posebno pa je osvežujoča izbira za preživljanje vročih poletnih dni.

Namesto razbeljenih asfaltnih poti in prepolne morske obale se odločite raje za prijetno hladno ozračje alpske doline. Kranjska Gora se nahaja na severozahodu Slovenije blizu tromeje Slovenije, Italije in Avstrije. Ker ima gorsko podnebje, so poletja v Kranjski Gori sveža in kratka. Izkoristite jih!

Kaj pa lahko poleti počnete v Kranjski Gori? Možnosti so neskončne. Že zjutraj se lahko podate na bolj ali manj zahtevno pohodniško ali gorsko turo. Kolesarite po urejenih kolesarskih poteh ali se odločite za gorsko kolesarjenje. Obiščite jezero Jasna in se odpravite na sprehod po hladni dolini Tamar.

Če si želite nore adrenalinske izkušnje, pa odkrijte svetovno znani nordijski center Planica in se spustite po najspektakularnejšem ziplineu na svetu. Ali pa zberite ves pogum in na simulatorju skokov izkustite, kako se počutijo nordijski skakalci!

Naj vam zaupamo še eno dejavnost, ki jo tudi poleti lahko počnete v Kranjski Gori: tudi poleti se v Kranjski Gori lahko sankate! Tako je! 1.500 m dolga sankaška proga Besna Pehta čaka na vas!

Če pa se odločite za bivanje v Kranjski Gori konec julija in začetek avgusta, vas bo presenetilo, kako cineaistično obarvan postane alpski kraj. Vsa lokalna skupnost živi s filmskim festivalom, ki je zato posebno doživetju tudi za turiste.

7 aktivnosti za poletne dni in 1 za poletne večere – številka 7 je top tudi za velike!

  1. Pohodništvo.
  2. Planinarjenje.
  3. Kolesarjenje.
  4. Jezero Jasna.
  5. Dolina Tamar.
  6. Zipline v Planici.
  7. Sankanje.
  8. Mednarodni filmski festival Kranjska Gora